Казвам се Лора Апостолова на 21 години съм и съм брокер на недвижими имоти отдел “Продажби”. Преди да започна да се развивам в сферата на недвижимите имоти, се занимавах с козметични процедури  и силно вярвах, че там е моето място.  Докато един ден, разхождайки се, се засякох с брат ми и мениджъра ми и двамата ми предложиха да пробвам в агенцията. Дори не ми трябваше време да се замисля и веднага приех предложението. Това е най-доброто решение, което съм взимала към момента. Откакто работя съм в сферата на услугите, работата с хора ми харесва, а и не ми е непозната.

За Oikia.com, Лора Апостолова отговори на следните въпроси:

Какво е да сте брокер на недвижими имоти?

Да си брокер на недвижими имоти не е професия, а призвание. Обичам работата си, тъй като е динамична и е пълна с възможности. Няма ден с ден, който да си прилича. Благодарна съм на мениджъра ми, както и на моя ментор, че вярват в мен и ме подкрепят. Техните знания в областта на недвижимите имоти са несравними. Щастлива съм, че мога да се уча от тях. Работата ме среща с много хора и едно от най-милите неща за мен е,  че след реализирана сделка с клиенти, се видим в неформална среда и си поговорим за нещата от живота. Имала съм удоволствието и да се срещам с клиентите си в средата, в която те се развиват. Интересно е да видиш човек как блести в своята си работна сфера и не намесваме недвижимите имоти.  

Работите ли с колеги брокери?

Категорично “ДА”. Работим с колеги, аз лично съм имала няколко сделки с колеги. За мен е интересна работата с колеги, тъй като обменяме опит взаимно и винаги можем да научим нещо ново едни от други. Ценя това, когато виждам как човек се труди упорито и иска да учи и да споделя опит с колегите си.

Ако можете да промените нещо в бранша, кое ще е то?

Забелязвам, че мнението на хората спрямо нашата професия клони към негативно от преди години и искам да разбия този стереотип. С колегите ми вярваме, че ще махнем този етикет наложен от обществото върху бранша ни. Бавен процес е, определено, но работим коректно и гарантираме прозрачност на хората, с които работим. По този начин вярвам, че ще изчистим името на професията “брокер на недвижими имоти”. Лично аз смятам, че трябва и законово да се направят промени и да се наложат изисквания, за да бъдеш квалифициран “Брокер-продажби”. 

Разкажете забавна случка от вашата практика. 

В началото на моята кариера, предлагах имот, който реализирахме сделка с мои колеги. Организирайки огледите, колегите, които ми звъняха, за да се уговорим за ден и час да им покажа имота на техните клиенти, тотално се обърках с имената и ги записах по име, по което си мисля, че са ми казали. Отивайки на огледите, колегите бяха един след друг с клиентите им. Ироничното беше, че не помнех имената на колегите, просто, защото всички бяха мъже и ми се струваха сходни като глас и се обърках. А и в началото бях много притеснена. Запознах се с колегите, и им се извиних, че обърках имената им и направих корекция в телефонния указател.

Какво бихте казали на хората, които искат да се развиват в професията брокер на недвижими имоти?

Бих ви посъветвала да бъдете смели, да бъдете търпеливи и да бъдете борбени.  Добре дошли сте в нашето семейство на “Имотен Център”. Ще получите необходимите знания, ресурси, както и гарантиран успех в сферата. Бъдете честни, съвестни и добри! Съвета, който получих, стартирайки работа в областта на недвижимите имоти, и който давам и към ден днешен на всеки, който стартира в бранша, бе следният: “Не прави нищо на всяка цена!”. 

Може да разгледате всички обяви на Имотен Център България ТУК

За още статии, представящи нашите проверени агенции следете категория Партньори”.

За още разнообразни и интересни статии следете Oikia.com/news.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *