Димитър Калайджиев е най-известният брoкер в България с над 160 000 последователи в социалните мрежи.

Написа първата по рода си книга за брокери “Прави сделки като луд”, която тази година се преиздаде, поради огромния интерес към нея, а втората му книга за инвестиции в недвижими имоти “Забогатявай с 8333 лева на час” се подреди в секцията с най-четените заглавия на Сиела и вече има продадени близо 3000 копия. Създател на първия по рода си семинар за недвижими имоти в страната – “Забогатявай с имоти”, като през годините е направил стотици консултации на тема недвижими имоти и е провел множество уебинари.

Бил е лектор в TedX. Вече над 10 години е в индустрията с имоти, основател на Building Box с офиси в София, Пловдив и Варна и е лидер на над 80 човека екип. Инвестира в недвижими имоти, също взе участие като основен консултант в сериала за брокери “София вкъщи”, като игра себе си в един от епизодите и е поел десетки публични изяви в различни медии: телевизия, радиа, социални мрежи.

За Oikia.com, Димитър Калайджиев отговори на следните въпроси:

Какво е да сте собственик на агенция за недвижими имоти?

Зависи кой питате. Има доста “собственици” на агенция, които са брокери, асистенти, чистачи, адвокати, кредитни консултанти и всичко в едно, защото нямат екип и не знаят как да се разраснат. Ако питате мен, то аз винаги съм искал да съм предприемач, който работи с много хора и използва техния потенциал, за да се получи сложна лихва и пасивен паричен поток. Работата е зарибяваща, аз съм човек, който му писва всичко доста бързо и щом 11 години развивам Билдинг Бокс, значи бранша си заслужава. Днес ползвам агенцията за поток на информация и вдъхновение, защото когато имаш 100 човека екип и 5 офиса в различни градове, до теб стигат доста интересни възможности, които не могат да достигнат до обикновения човек.

Ако можете да промените нещо в бранша, какво ще е то?

Манталитета на брокера. Искам той да знае, че нищо не знае, да е по-смирен и гладен за знания.

Какво бихте казали на хората, които искат да се развиват в професията брокер на недвижими имоти?

Да започнат там, където има истинско обучение. Ето например нашата академия обучава новите кадри цели 4 месеца, това го няма никъде другаде в България. Масово не се обръща внимание на новопостъпилият и той започва да се дави в брокерския океан, ако случайно се спаси, то стилът му на плуване със сигурност не е много приятен за окото и няма същият успех като Майкъл Фелпс например.

Какви са ключовите качества, които трябва да притежава един лидер?

Неизчерпаем ГЛАД за ОЩЕ, неизчерпаема ЕНЕРГИЯ и много харизма.

Какви са тайните на успешния екип?

Прочетете книгата “Създай екип за милиони” и ще разберете всичките ми тайни.

Разкажете забавна случка от практиката.

Преди 2 години не ми платиха 260 000 евро комисиона, много се смяхме, защото не ми оставаше нищо друго да направим.

Може да разгледате всички обяви на Building Box тук.

За още статии, представящи нашите проверени агенции следете категория Партньори”.

За още разнообразни и интересни статии следете Oikia.com/news.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *